Работно време

08:00 - 20:00

Свържи се с нас

Протетична дентална медицина

Няма нищо по-хубаво от усмивката на един щастлив човек. В студио Dente ще се погрижим да сте щастливи, като възстановим усмивката ви чрез модерни и естетични коронки, мостове и фасети.
В случай, че сте изгубили голяма част от своите зъби, ние можем да помогнем с поставянето на импланти и изработването на мост или протези върху тях.

Нашата цел е постигането на високи резултати както в естетиката, така и във функцията на твоята нова усмивка. 

Коронки

За да бъде поставен мост или коронка, зъбът или зъбите се изпиляват. Това е от значение за точното прилягане на конструкцията и нейната здравина и естетика. 
Изработването на коронките и мостовете става в няколко посещения. В тях нашият екип ще ти обясни всяко едно действие и всяка стъпка, за да се чувстваш комфортно и в сигурни ръце. След поставянето на конструкцията ще ти дадем указания как да се грижиш за новите си зъби и тъканите около тях, за да удължиш живота им.

Коронките представляват изкуствени заместители на силно разрушени или изгубени зъби. Прилагат се за възстановяване на функцията и естетиката на усмивката и биват:

Бленд керамична коронка
Представлява метална коронка, на коята предната (видимата) повърхност е покрита с естетичен материал – керамика.

Металокерамична коронка
Съвременна и изцяло естетична коронка, изработена от метално кепе, върху което се нанася керамичен материал и се изпича. Технологията на металокерамична коронка я прави здрава и с много добър естетичен вид.

Изцяло керамична коронка
Това е коронка, изработена изцяло от керамичен материал. Най-съвременният метод, изключително подходящ за възстановяване на фронтални зъби заради добрите си естетични качества, доближаващи естествения вид на зъба. При този вид конструкция не се използва метален скелет.

Циркониева коронка
Циркониевите коронки ви дават комфорта, сигурността, усещането, издръжливостта и външния вид на естествените зъби. Те са предпочитани заради своята биосъвместимост, дълготрайност, необходимостта от по-малко изпиляване на оригиналния зъб, липсата на метал и естетиката им.

Порцеланови фасети

Възстановените с фасети зъби имат естествения завършек на създадени от природата. На първо място за нас е това, те да бъдат в хармония и баланс с лицето и линията на усмивката ви. 

Фасетите са тънки порцеланови покрития, които се поставят върху предните повърхности на зъбите. Ако зъбите ви изглеждат твърде малки, неравни, имат петна или натрошени ръбове, порцелановите фасети може да са чудесен избор.

Протези

Протезите се използват за възстановяване на участъци с голям брой изгубени зъби или тотално обеззъбени челюсти. Задържат се с помощта на опорно-задръжни елементи и меките тъкани. Протезите се разделят най-общо на частични, тотални и моделно-ляти протези.
Според вида на материала протезите, които предлагаме, биват обикновени плакови протези, еластични Thermosens протези и I FLEX протези.

Плакови протези
изработват се от висококачествена акрилна пластмаса и притежават добра естетика и здравина.

Силиконови Thermosens (Термосенс) протези
изработват се от специален еластичен материал. Протезите са еластични, много леки, високо естетични и стабилни. Тяхната гъвкавост, здравина и устойчивост в устната кухина предотвратява бързото стопяване на алвеоларната кост.

I Flex протези
тези протези се изработват в случаи на частично обеззъбени челюсти. Материалът, от който се изработват I Flex, е термопластичен материал. Това ги прави здрави, гъвкави, леки и удобни за носене.

Протези върху импланти
Този вид протезни конструкции се прилагат при тотално липсващи зъби на горна или долна челюст. Поставят се 2 или 4 импланта в зависимост от случая. Протезата се задържа върху имплантите с помощта на копчета тип тик-так. Така се постига изключителна стабилност, естетика и удобство на пациентите.

След обстоен преглед от нашия екип специалисти в различни области на денталната медицина, всички заедно с теб ще обсъдим вариантите на лечение и ще ти помогнем да избереш най-оптималното и удобно решение.

Открий ни

Адрес

АДРЕС

Пловдив
ул. Ген. Данаил Николаев 74-76, ет. 1

ТЕЛЕФОН

E-МЕЙЛ

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

Работно време

Понеделник

от 08:00 до 20:00

Вторник

от 08:00 до 20:00​

Сряда

от 08:00 до 20:00​

Четвъртък

от 08:00 до 20:00

Петък

от 08:00 до 20:00

Събота

Предварително записан час

Открий ни

Адрес

АДРЕС

Пловдив
ул. Ген. Данаил Николаев 74-76, ет. 1

ТЕЛЕФОН

Е-ПОЩА

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

Работно време

Понеделник

от 08:00 до 20:00

Вторник

от 08:00 до 20:00

Сряда

от 08:00 до 20:00

Четвъртък

от 08:00 до 20:00

Петък

от 08:00 до 20:00

Събота

Предварително записан час

Меню

Работно време

10:00 - 18:00

Свържи се с нас