Работно време

08:00 - 20:00

Свържи се с нас

Kомплексен подход към профилактиката

Профилактиката е важна за нас и подхождаме сериозно и холистично към нея.

Обстоен преглед

1

Попълвате бланката

2

Преглед

3

Индекси на вашите венци

4

Рентгенова снимка

5

План за лечение

1

Попълвате
бланката

Винаги ще те посрещнем с усмивка! След това попълваш бланката, която може да свалиш и от тук. Ако я попълниш вкъщи и я донесеш в студио Dente, ще спестиш време.

2

Преглед

Настаняваме те удобно на денталния стол и отпускаш, докато те преглеждаме. Ще прегледаме цялостно устната кухина, не само зъбите. Ако желаеш, ще ти посочим проблемните зони на монитор чрез интраоралната ни камера.

3

Индекси на
вашите венци

Ще снемем индекси за здравето на твоите венци. Те ще ни дадат информация за проблеми като кървене или наличие на междузъбна плака.

4

Рентгенова
снимка

Немалка част от всеки зъб е скрита под венците и понякога точно там се крие причината за оплакванията. За да оценим цялостното здраве на зъбите ти, може да те насочим за рентгенова снимка.

5

План за лечение

След прегледа нашият екип от специалисти ще обсъди персонално твоя случай. Ще изготвим план на лечение с възможност да избереш вариант, който те удовлетворява. Притесняваш се за финансовата страна – няма причина, ще ти представим всеки елемент от лечението открито и с опции, като също така сме гъвкави относно заплащането.

Времетраене

40 минути

Цена:

50 лв

Времетраене

40 минути

Цена:

50 лв

Проблемно-насочен преглед

1

Преглед

2

Консултация

3

План
за лечение

1

Преглед

Имаш болка, счупен зъб или ти е паднала пломба? Нуждаеш се от второ мнение? Ние сме насреща с преглед, който е концентриран върху оплакването, което те е довело при нас.

2

Консултация

Допълнително изследване – ако имаш рентгенова снимка на проблемния участък или други резултати от изследвания, то ги донеси – това ще улесни диагностиката ни. В случай, че нямаш, можем да те насочим. Ако желаеш, ще ти посочим проблемните зони на монитор чрез интраоралната ни камера.

3

План за лечение

Ще обсъдим проблема заедно, както и възможностите за лечение.

Времетраене

30 минути

Цена:

30 лв

Времетраене

30 минути

Цена:

30 лв

Пренатална консултация

Зъбите на детето започват развитието си още през вътреутробния период. По време на консултацията ще получиш ценна информация за формиране на зъбките на бебето по време на бременността, за необходимите грижи за осигуряване на нормалния им пробив. Ще дадем ценни насоки за храненето ти и това на бъдещото ви дете, така че да осигурите оптимално развитие на зъбните зародиши. Можем да планираме дори първото посещение на бебчето, за да предоставим живот с крепко орално здраве.

Времетраене

30 минути

Цена:

50 лв

Спешни случаи

Стоматологичните спешни случаи не протичат по график и нашият екип разбира това. Когато възникнат подобни проблеми, ще направим всичко възможно да осигурим време за преглед с фокус върху бързо отстраняване на болката!

Контролирана биофилм терапия

(Guided Biofilm Therapy)

Съвременният подход за перфектно чисти зъби и здрави венци се нарича Контролирана биофилм терапия (Guided biofilm therapy) – иновация от швейцарския лидер в профилактиката на пародонталните заболявания EMS. Тя е безвредна, ефективна и нежна към зъби, меки тъкани, импланти и обтурации. Какви са стъпките?

При пациенти с пародонтит и дълбоки венечни джобове терапията включва и AirFlow Perio, който позволява почистване и полиране на труднодостъпни и невидими области под венците. Почистването завършва с отстраняване на останалия зъбен камък, включително и този под венците – с ултразвуков апарат и при необходимост с Mini Gracey кюрети.

Последният, но не по важност, елемент от GBT са контролните визити на нашите пациенти. На тях ние отново визуализираме плаката, правим оценка на състоянието на венците и зъбите, както и индивидуалната удовлетвореност на пациента.

Натрупването на плака и зъбен камък около зъбите и под венците може да причини каскада от зъбни проблеми като кариес, гингивит, загуба на кост, халитоза (лош дъх) и в крайна сметка загуба на зъб. Рутинните почиствания в нашата практика осигуряват необходимата грижа, така че да можете да се насладите на изключително орално здраве.

Здравето на венците по време на епидемия

Все по-чести стават оплакванията от венците, най-вече кървене при четкане, зачервяване, понякога поява на лош дъх, но каква е връзката с промяната в епидемичната обстановка? Обяснението идва от промяната в ежедневието, храненето и до голяма степен стреса. Постоянното напрежение около обстановката, по-силно изразено при някои пациенти, води до промени в количеството и състава на слюнката, а за възпалението на венците допринасят и “хормоните на стреса”. От друга страна, оставайки у дома, се появява и честото хранене, особено с въглехидрати, които осигуряват високо натрупване на плака – основен причинител на възпаление на венците.
Ако се оплакваш от проблем с венците, съветът ни е да започнеш с хранителния режим и спазването на добра лична орална хигиена, включително използването на конци за зъби или интердентални четки. Ако венците ти кървят, не спирай миенето, а вземи нова мека четка и почиствай щателно местата на кървене.
Приемът на Витамин C до 1000 mg дневно действа както на имунитета, така и укрепващо при възпаление на венците. Ако използваш вода за уста, по възможност нека е без съдържание на алкохол. Магнезий, витамин B6, билкови екстракти – валериана, маточина, лавандула, хмел и други могат да се използват от по-тревожните пациенти.
Опитай се да се справиш с тревожността, като не се фокусираш прекалено много върху медийната истерия и новини от съмнителни източници. Вместо това отделяй повече време за себе си и общуване с любими хора макар и дигитално.

Функционална дентална медицина

Функционалната стоматология адресира първопричината за заболяването и не просто лекува симптомите, а обръща внимание на цялото тяло като система. Както и холистичната медицина, тя използва подход, според който здравето на зъбите е неразривно свързано с цялостното физическо, емоционално и духовно здраве.

В студио Dente вярваме, че не само лекуваме орални заболявания, но като лечители имаме мисия да насърчаваме цялостното благосъстояние за предотвратяване на заболяването. Освен това сме дълбоко ангажирани с обучението и мотивацията на своите пациенти и считаме себе си за сътрудници в грижите за здравето им.

Следваме последните най-добри практики и не насърчаваме лечения, които не са подкрепени от солидни научни изследвания. Вместо това се стремим да изместим фокуса на стоматологията от лечението на заболявания към тяхното предотвратяване, като същевременно подкрепяме цялостното здраве и благосъстояние.

Открий ни

Адрес

АДРЕС

Пловдив
ул. Ген. Данаил Николаев 74-76, ет. 1

ТЕЛЕФОН

E-МЕЙЛ

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

Работно време

Понеделник

от 08:00 до 20:00

Вторник

от 08:00 до 20:00​

Сряда

от 08:00 до 20:00​

Четвъртък

от 08:00 до 20:00

Петък

от 08:00 до 20:00

Събота

Предварително записан час

Открий ни

Адрес

АДРЕС

Пловдив
ул. Ген. Данаил Николаев 74-76, ет. 1

ТЕЛЕФОН

Е-ПОЩА

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

Работно време

Понеделник

от 08:00 до 20:00

Вторник

от 08:00 до 20:00

Сряда

от 08:00 до 20:00

Четвъртък

от 08:00 до 20:00

Петък

от 08:00 до 20:00

Събота

Предварително записан час

Меню

Работно време

10:00 - 18:00

Свържи се с нас