Работно време

08:00 - 20:00

Свържи се с нас

Ортодонтия

Правилната подредба на зъбите е много повече от само естетика и ортодонтията не е само за деца. Ортодонтското лечение в Dente е комплексно насочено както към естетиката, така и към функцията на захапката, а крайна цел е повишаването на качеството на живот на пациентите ни.

Ранно ортодонтско лечение

Някои промени в захапката могат да бъдат открити още в съвсем ранна детска възраст след пробива на временното съзъбие. Ранното откриване на несъответствията между зъбите и челюстите при постоянните зъби става обаче най-често още с пробива на резците и първите дъвкателни зъби – между 6 и 8 години. Ако се предприеме ранно лечение, на по-късен етап корекциите може да бъдат значително по-малки или дори да не са необходими. Правилното подреждане на първите постоянни зъби помога за правилното подравняване на останалите зъби при пробива им. Д-р Венева е преминала сертифицирани курсове за провеждане на ранно ортодонтско лечение и миофункционална терапия. 

Invisalign® First е система от прозрачни алайнери за деца, които все още имат комбинация от временни и постоянни зъби – от около 6 до 10 години. Тя може да коригира широк спектър от проблеми с изправянето на зъбите, от прости до сложни. Invisalign First се сваля за лесна хигиена и е проектиран за комфорт. Може да помогне за развитието на детските челюсти и зъбни дъги, за да се направи място за съществуващи зъби и за нови постоянни зъби.

Ако сте родител на дете, което показва признаци на ортодонтски проблеми, Invisalign First може да бъде добър вариант за вас. Свържете се с нас днес, за да научите повече за Invisalign First.

Първи преглед при ортодонт

При прегледа от детски стоматолог могат да бъдат забелязани несъответстия в положението на зъбите и челюстите на детето. Добро време детето ви да посети ортодонт е между 7 и 9 години, макар при установени проблеми прегледът може да стане и много по-рано. Такава първа фаза на лечение има за цел да позволи правилното захапване и дъвчене, да коригира вредните навици и да предотврати появата на по-сериозен последващ проблем.

Брекети

Брекетите изправят зъбите без да имат нужда от сваляне. Те се закрепват здраво върху тях чрез специален зъболекарски материал и придвижват зъбите бавно в посока перфектно подреждане.

Invisalign® прозрачни алайнери

Алайнерите Invisalign® изправят зъбите ти като носиш поредица от прозрачни шини. Те са дискретни, леки и удобни. Могат да се свалят и правят поддържането на орална хигиена изключително лесно. Изработени от специален SmartTrack материал от медицински клас, те са проектирани да пасват перфектно на устата ти. Системата Invisalign® може да се използва както за ранно ортодонтско лечение след пробива на първите постоянни зъби, така и за възрастни.

Спрямо твоят случай се изработват определен брой алайнери, всеки от които движи зъбите бавно, докато се достигне идеалното подравняване.

Колко трае лечението с Invisalign алайнери?

Продължителността на лечението с прозрачни алайнери зависи от сложността на случая. Обикновено лечението с алайнери може да продължи от само 3 месеца и трае не повече, отколкото би отнело лечение с брекети.

Достъпно ли е като цена лечението с Invisalign алайнери?

Цената на Invisalign лечението е много близка до тази на поставянето на брекети, а при съвсем леки случаи може да бъде дори по-ниска. Цената при лечението с алайнери се определя от сложността на случая, съответно необходимия брой алайнери за достигане на желания резултат.

 

Поддържане на резултата

Поддържането на резултата е важна част от ортодонтското лечение. В този смисъл то често продължава дълго след премахването на апарата. Тъканите имат памет, освен това има и естествена тенденция към медиализиране (събиране напред) на зъбите. Как да го избегнем? Трябва да сме точно толкова отговорни към поддръжката си, колкото сме били към самото лечение. Контролните прегледи при ортодонта и поддържането на ретайнера (снемаем или не) са ключовите моменти за дълготраен резултат.

Защо да започна ордотодонтско лечение?

Много пациенти, които търсят козметично лечение, не осъзнават колко възможности има за възрастни, които искат да изправят зъбите си.

Ние предлагаме оригиналните прозрачни, невидими алайнери Invisalign, така че никой няма да знае, че ги носите. Нашата гама от ортодонтски лечения няма да попречи на вашия начин на живот.

Открий ни

Адрес

АДРЕС

Пловдив
ул. Ген. Данаил Николаев 74-76, ет. 1

ТЕЛЕФОН

E-МЕЙЛ

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

Работно време

Понеделник

от 08:00 до 20:00

Вторник

от 08:00 до 20:00​

Сряда

от 08:00 до 20:00​

Четвъртък

от 08:00 до 20:00

Петък

от 08:00 до 20:00

Събота

Предварително записан час

Открий ни

Адрес

АДРЕС

Пловдив
ул. Ген. Данаил Николаев 74-76, ет. 1

ТЕЛЕФОН

Е-ПОЩА

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

Работно време

Понеделник

от 08:00 до 20:00

Вторник

от 08:00 до 20:00

Сряда

от 08:00 до 20:00

Четвъртък

от 08:00 до 20:00

Петък

от 08:00 до 20:00

Събота

Предварително записан час

Меню

Работно време

10:00 - 18:00

Свържи се с нас