Работно време

08:00 - 20:00

Свържи се с нас

Ортодонтия

Правилната подредба на зъбите е много повече от само естетика и ортодонтията не е само за деца. Ортодонтското лечение в Dente е комплексно насочено както към естетиката, така и към функцията на захапката, а крайна цел е повишаването на качеството на живот на пациентите ни.

Ранно ортодонтско лечение

Някои промени в захапката могат да бъдат открити още в съвсем ранна детска възраст след пробива на временното съзъбие. За да насърчим правилното положение на челюстите и в последствие добрия пробив и подредба на постоянните зъбите, може да препоръчаме носенето на специални удобни и съобразени с възрастта апаратчета. 

Понякога при ранно откриване и лечение брекети може дори да не са необходими на по-късен етап. Правилното подреждане на първите постоянни зъби може да помогне за правилното подравняване на останалите зъби при пробива им. Д-р Венева е преминала сертифициран курс за провеждане на ранно ортодонтско лечение и миофункционална терапия.

Първи преглед при ортодонт

При прегледа от детски стоматолог могат да бъдат забелязани несъответстия в положението на зъбите и челюстите на детето. Добро време детето ви да посети ортодонт е между 7 и 9 години, макар при установени проблеми прегледът може да стане и много по-рано. Такава първа фаза на лечение има за цел да позволи правилното захапване и дъвчене, да коригира вредните навици и да предотврати появата на по-сериозен последващ проблем.

Брекети

Брекетите изправят зъбите без да имат нужда от сваляне. Те се закрепват здраво върху тях чрез специален зъболекарски материал и придвижват зъбите бавно в посока перфектно подреждане. Ние предлагаме както метални, така и керамични брекети, като ще помогнем в избора на най-правилния за теб вариант. 

Прозрачни алайнери

Алайнерите изправят зъбите ти като носиш поредица от прозрачни шини. Те са дискретни, леки и удобни. Могат да се свалят и правят поддържането на орална хигиена изключително лесно. Изработени от пластмасов материал от медицински клас, те са проектирани да пасват перфектно на устата ти.

Спрямо твоят случай се изработват определен брой алайнери, всеки от които движи зъбите бавно, докато се достигне идеалното подравняване.

Продължителност на лечението с алайнери

Препоръчително е алайнерите да се носят поне 20 часа на ден, за да се постигнат желаните резултати. Продължителността на лечението с прозрачни алайнери зависи от сложността на случая. Обикновено лечението с алайнери може да продължи от само 3 месеца до 48 месеца.

Поддържане на резултата

Поддържането на резултата е важна част от ортодонтското лечение. В този смисъл то често продължава дълго след премахването на апарата. Тъканите имат памет, освен това има и естествена тенденция към медиализиране (събиране напред) на зъбите. Как да го избегнем? Трябва да сме точно толкова отговорни към поддръжката си, колкото сме били към самото лечение. Контролните прегледи при ортодонта и поддържането на ретайнера (снемаем или не) са ключовите моменти за дълготраен резултат.

Защо да започна ордотодонтско лечение?

Много пациенти, които търсят козметично лечение, не осъзнават колко възможности има за възрастни, които искат да изправят зъбите си.

Ние предлагаме прозрачни, невидими ортодонтски апарати, така че никой няма да знае, че ги носите. Можем да предложим снемаеми шини, както и бързи и ефективни брекети. Нашата гама от ортодонтски лечения няма да попречи на вашия начин на живот.

Открий ни

Адрес

АДРЕС

Пловдив
ул. Ген. Данаил Николаев 74-76, ет. 1

ТЕЛЕФОН

E-МЕЙЛ

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

Работно време

Понеделник

от 08:00 до 20:00

Вторник

от 08:00 до 20:00​

Сряда

от 08:00 до 20:00​

Четвъртък

от 08:00 до 20:00

Петък

от 08:00 до 20:00

Събота

Предварително записан час

Открий ни

Адрес

АДРЕС

Пловдив
ул. Ген. Данаил Николаев 74-76, ет. 1

ТЕЛЕФОН

Е-ПОЩА

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

Работно време

Понеделник

от 08:00 до 20:00

Вторник

от 08:00 до 20:00

Сряда

от 08:00 до 20:00

Четвъртък

от 08:00 до 20:00

Петък

от 08:00 до 20:00

Събота

Предварително записан час

Меню

Работно време

10:00 - 18:00

Свържи се с нас